Pris: 359,-
Bokklubbpris:319,-
Kjp

ISBN: 9788282113403
Status: P lager
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Jonathan Trigg

Hitlers hellige krigere

Muslimske frivillige i Waffen SS
Mot slutten av andre verdenskrig kjempet soldater fra mer enn tretti ulike nasjoner i Waffen SS, og tyskerne selv var i mindretall. Men hvordan kunne et regime som var så fullstendig overbevist om sin egen rases overlegenhet, rekruttere hundretusener av utlendinger til sine elitestyrker? Hvem var disse fremmede SS-soldatene, og hvorfor kjempet de så lenge og så hardt for et så brutalt regime? 
I «Hitlers hellige krigere» analyserer Jonathan Trigg noen av de mest gåtefulle og kontroversielle av disse soldatene, nemlig de mange tusen frivillige muslimene som med SS-emblem kjempet side om side med sine tidligere erobrere.

Forfatteren beskriver førkrigspolitikken som inspirerte disse islamske frivillige, en gruppe soldater som omkom i et stort antall. De som overlevde krigen og de blodige avstraffelsene som fulgte, fikk merke hvordan enhetene de hadde kjempet for, ble voldsomt kritisert for militær uskikkethet og grusomheter mot ubevæpnede sivile.

Ved hjelp av førstehåndskilder og offisielle arkiver evner Jonathan Trigg å formidle virkeligheten som har blitt holdt skjult bak propagandaen, og avdekker kompleksiteten som ligger i kjernen i historien om Hitlers mest usannsynlige «ariere». 

PRESSE
 
 
 
Flere bker
Jonathan Trigg
Kjøpt Pris: 349,-
Bokklubbpris: 305,-Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side