Pris: 399,-
Bokklubbpris:349,-
Kjp

ISBN: 9788282113427
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Jason Turner

Stalingrad

Dag for dag
Kampen om Stalingrad var et vendepunkt under andre verdenskrig.
Hitler-Tyskland angrep Stalins Røde Armé i et avgjørende slag om den strategisk viktige industribyen ved Volgas bredder.
På papiret virket det umulig for de sovjetiske styrkene å stå imot det tunge tyske angrepet, men etterhvert begynte kampene mann mot mann i fabrikkruiner, utbombede gater og sønderskutte hus gradvis å snu i deres favør. I november 1942 gikk sovjeterne til motangrep, og under ledelse av general Zhukov omringet de general von Paulus og hans 6. armé. Tyskerne var nå sperret inne i byen, og i løpet av tre måneder gikk den 6. armé sakte men sikkert i oppløsning. Hitler nektet troppene å bryte ut av byen, og Gørings løfter om en flybro viste seg å være tomme ord.

Stalingrad - Dag for dag er en kronologisk gjennomgang av slaget som påførte den tyske hæren et voldsomt nederlag. Ved hjelp av kart og øyevitneskildringer forklarer denne boken hvordan tyskernes felttog mot Kaukasus la under seg store sovjetiske territorier. Men da von Paulus og den 6. arme ble lokket inn i en utmattelseskrig inne i Stalingrads ruiner, viste det seg at panservognenes mobilitet og slagkraft var verdiløs.

Boken utgis 11. sep
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side