ISBN: 9788282113717
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innbundet
  

Alf R. Jacobsen

Miraklet ved Litza

Hitlers første nederlag på Østfronten
Slaget om Murmansk ble det blodigste på Østfronten sommeren 1941. I et spenningsmettet og kunnskapsrikt drama skildrer en av Norges fremste dokumentarforfattere opptakten og kampene som skulle lede til Hitlers første nederlag under Operasjon Barbarossa.
Festbanketten var allerede planlagt. Gjennom et brutalt overraskelsesangrep skulle 60 000 tyske soldater erobre den viktige havnebyen Murmansk og sikre Nordfronten – Hitlers skjebneområde. Ryktene om en invasjon hadde svirret lenge, men Stalin ignorerte advarslene fra Churchill og nektet til det siste med å mobilisere.

Natt til 22. juni 1941 var det for sent. Etter en strevsom marsj gjennom tundraen fra Nord-Norge rykket seiersvante bergjegere under general Eduard Dietl over den russiske grensen. Tyskernes offensive spydspiss var sikre på utfallet, men de vanskelige forholdene skulle bli et varsel på hva de hadde i vente. Sjefen for russernes 14. armé, Valentin Frolov, hadde i all hast sendt sin veltrente 52. infanteridivisjon til den ufremkommelige Litzadalen, tyskernes siste hindring på veien mot Murmansk.


I ukesvis raste kampene på Østfrontens nordligste frontavsnitt, og gang på gang presset innbitte russere fienden tilbake over den blodstenkte Litza-elvens bredder. Behovet for forsterkninger var akutt, men både den tyske hærledelsen og de allierte krigslederne nølte med å komme sine styrker til unnsetning. Samtidig leverte britiske kodeknekkere stadig sikrere informasjon om de tyske planene langs Ishavskysten.

Medlemspris: 335,-

Med etterord av general (R) Sverre Diesen. Illustrert.

Forfatter: Alf R. Jacobsen

Alf R. Jacobsen (f. 1950) er en av Norges mest kjente krim- og dokumentarforfattere. Han har skrevet et førtitalls bøker og filmmanuskripter og mottatt en rekke priser. Som journalist er han bl.a. kjent fra VG og NRK Brennpunkt. Alf R. Jacobsen bor i Oslo


Flere b°ker
Alf R. Jacobsen, Jacobsen
Kjøpt Pris: 379,-
Bokklubbpris: 322,-

Jacobsen, Alf R. Jacobsen
Kjøpt Pris: 379,-
Bokklubbpris: 99,-

Jacobsen, Alf R. Jacobsen
Kjøpt Pris: 399,-
Bokklubbpris: 349,-


Jacobsen, Alf R. Jacobsen
Kjøpt Pris: 399,-
Bokklubbpris: 199,-

Jacobsen, Alf R. Jacobsen
Kjøpt Pris: 379,-
Bokklubbpris: 199,-

Alf R. Jacobsen, Jacobsen
Kjøpt Pris: 399,-
Bokklubbpris: 199,-
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side