Pris: 349,-
Bokklubbpris:305,-
Kjp

ISBN: 9788243007505
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Randi Crott

Ikke si det til noen!

«Uten Hitlers felttog hadde ikke jeg vært til. Hva skal man egentlig føle når manvet noe sånt? Jeg er til fordi min mor forelsket seg i en tysk okkupasjonssoldat.

Men i denne historien ligger det mye annet også, mye som ble holdt skjult for meg i lange tider.»
Dypt bak fiendens linjer er noen ganger det tryggeste stedet man kan oppholde seg.

Helmut Crott tjenestegjør som Wehrmachtsoldat i Harstad under andre verdenskrig. Men bak den tyske uniformen bærer han på en
hemmelighet som kan koste ham og familien livet: Helmut er halvt jødisk.

Lillian Berthung er i begynnelsen av tyveårene når hun i 1942 møter Helmut i hjembyen Harstad. De forelsker seg i hverandre, men Lillian har store kvaler med å innlede et forhold til en tysk soldat. Alt forandrer seg den dagen Helmut forteller om den ekstreme situasjonen han befinner seg i. Av hensyn til familiens sikkerhet får han Lillian til å sverge å ikke si det til noen.

Først som voksen får Randi Crott kjennskap til farens godt bevarte hemmelighet. Etter hvert kan hun begynne å nøste opp i den historien som har ligget i mørke så lenge.

I denne bevegende boken, som strekker seg fra jødeforfølgelsene i Tyskland, via krigsårene i Norge og til det vanskelige oppgjøret etter krigen, forteller Randi foreldrenes dramatiske kjærlighetshistorie.

«Erzähl es niemandem (Ikke si det til noen!) handler om kraften av kjærlighet. En rørende historie, som er fortalt på en så levende måte at man nesten føler at det er ens egen skjebne man leser om. Erfaringene til Lillian Crott Berthung i kombinasjon med det journalistiske talentet til Randi Crott har skapt et mesterverk. Dette er ei bok som virkelig må leses! - Goethe-Institut i Norge

Oversatt av Espen Ingebrigtsen.
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side