Pris: 399,-
Bokklubbpris:349,-
KjÝp

ISBN: 9788282113595
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Harald Nygård

Øyenvitne

Fra Hadelandsdrapene til 22. juli
Gjennom mer enn 30 år har avis- og rettstegner Harald Nygård dokumentert rettssakene som har fanget vår oppmerksomhet, både i Norge og i flere av våre naboland.
I sitt arbeid har han portrettert landets farligste kriminelle, formidlet stemningen i retten og tegnet scener fra oppsiktsvekkende forbrytelser.

Samtidig har hans fantomtegninger hjulpet Kripos i jakten på etterlyste forbrytere. Dette er vitneerklæringen fra hans virke.

I boken forteller Nygård om sine opplevelser fra nærmere 40 av kriminalsakene og rettssakene han har fulgt som tegner. Kombinasjonen av Nygårds tegninger og hans betraktninger om møter med tiltalte, ofre, vitner og pårørende gjør denne boken til et unikt og personlig dokument fra vår nyere kriminalhistorie. Boken er ført i pennen av journalist og kommentator Anders Giæver.

Harald Nygård (f. 1941) har vært reportasje- og rettstegner i VG siden1989, der han har tegnet fra nesten alle de store rettssakene i Norge. I tillegg jobber han for Kripos der han har tegnet fantomttegninger av ukjente ettersøkte på grunnlag av vitnebeskrivelser.THERESAKEN:
Harald Nygård forteller at en av de sakene som har gjort sterkest inntrykk på ham gjennom 30 år er Therese-saken: «To dager etter at Therese forsvant, ble jeg sendt hjem til familien for å tegne en helfigur av henne med de klærne hun hadde på seg da hun forsvant. Familien hennes lot meg slippe helt inn på rommet hennes. Det gjorde et veldig sterkt inntrykk. Sengen sto urørt som hun forlot den da hun forsvant, det var en tydelig fordypning i madrassen der hun hadde ligget, dyna var brettet halvveis til side og det lå et kosedyr på sengen. På skrivebordet lå det fargeblyanter og bøker. Alt bar preg av en kreativ, liten pike helt i begynnelsen av livet. Inntrykket har aldri sluppet tak i meg og det dukker stadig opp.»

Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side