Pris: 369,-
Bokklubbpris:322,-
Kjp

ISBN: 9788243007093
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Tore L. Nilsen

Blant slaver og sjørøvere

En bergensskippers forunderlige skjebne
For flere år siden kom historiker Tore L. Nilsen over en del dokumenter som satte ham på sporet av det eventyrlige livet til en skipper fra Bergen på 1700-tallet.
Bare 24 år gammel førte Jacob Andersen Dischingthun et skip som ble overfalt av algirske sjørøvere i Middelhavet, utenfor kysten av Spania. Da han etter hvert kom hjem til Norge ble han beskyldt for svindel og kastet i fengsel på Bergenhus festning med en dødsdom hengende over hodet. Mens han satt fengslet mistet han både kone og to barn i sykdom.

Men med god støtte fra familie og venner klarte han imidlertid å reise seg igjen og etablere seg på de dansk-norske koloniøyene i Karibia. Her tok han hyre som skipper i slavefarten mellom Afrika og Karibia. Senere arbeidet han i orlogsvesenet på øyene som kjempet mot smuglere og kaprere og med å beskytte skipsfarten på koloniøyene. Han avsluttet karrieren som overlos og havnemester på St. Croix, hvor han også drev eget verft, med ny familie i en staselig bolig på en liten øy i havnebassenget.

Boka gir en levende skildring av sjøfart og slavehandel på 1700-tallet. Den gir dessuten et innblikk i livet i den dansk- norske kolonien, og i byen Christiansted.

Det er historien om en mann som reiser seg etter et dypt fall, som en slags norsk Lord Jim, romanfigur i Joseph Conrads kjente roman av samme navn.

Medlemspris 322,-

Om forfatteren:
Tore L. Nilsen (f. 1949) er historiker, forfatter og direktør ved Bergens Sjøfartsmuseum. Han har tidligere skrevet flere
bøker og artikler om norsk og bergensk sjøfartshistorie. Han fattet først interesse for Jacob Andersen Dischingthun på slutten av 70-tallet og har siden i flere perioder forsket på hans oppsiktsvekkende liv.
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side