Bokklubbpris: 339,-
Kjp

ISBN: 9788251624435
Status: P lager
Utgivelsesår: 2008
Innbinding: Innbundet
  

Laurence Rees

I Keiserens navn

Japans brutale krig 1937-1945
I boken setter Laurence Rees søkelyset mot grusomhetene og overgrepene som japanske soldater begikk under 2. verdenskrig. Hvorfor begikk japanske soldater slike uhyrlige voldshandlinger mot kinesiske sivile og mot allierte krigsfanger?

Gjennom ti blodige år erobret keiser Hirohitos hær og flåte stadig større områder. Japnerne ville underlegge seg hele øst- og sørøst-Asia. Men da de utfordret USA ved Pearl Harbor i 1941, ble dette innledningen til en katastrofeartet slutt på imperiedrømmen. Punktum ble satt med atombombene over Hiroshima og Nagasaki i 1945. De japanske soldatene hadde da sjokkert verden med sin brutale og bestialske fremferd mot sivilbefolkning og krigsfanger.

Laurence Rees, forfatter av flere bøker om annen verdenskrig, har møtt flere av krigsforbryterne og deres ofre.

”Etter ankomsten til Kina gjennomgikk soldatene ekstra trening basert på forestillingen om at fienden de kjempet mot var ”under det menneskelige nivået”. Hajime Kondo oppdaget hva denne treningen gikk ut på først da han og kameratene hans ble beordret ut på en stor, åpen plass. Lengst borte på plassen sto noen kinesiske menn bundet til trærne. ”Vi ante ikke hva som foregikk,” forteller Kondo. Så sa sjefen: ”Vi skal ha bajonettrening.” Vi festet bajonettene, og så skulle vi løpe to om gangen frem og stikke med bajonettene. Da det gikk opp for meg at vi drepte dem, at vi stakk levende mennesker, begynte jeg å skjelve. Jeg var nummer sju eller åtte til å gjøre det. Da ordren ble gitt, løp jeg frem mot min mann og stakk bajonetten inn i ham, og bajonetten gled veldig lett inn i kroppen. Jeg lærte at det var lett å stikke ned et menneske med bajonetten. Vi lærte det med våre egne hender. Da jeg først hadde gjort det, ble det enkelt. Jeg tenkte aldri mer på mannen jeg drepte.”


PRESSE
"Fabelaktig historiefortelling fra Laurence Rees."
Sunday Telegraph
Flere bker
Laurence Rees
Kjøpt Pris: 349,-
Bokklubbpris: 99,-

Laurence Rees
Kjøpt Pris: 339,-
Bokklubbpris: 99,-Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side