Bokklubbpris: 399,-
Kjp

ISBN: 9788282110785
Status: P lager
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innbundet
  

Geir Hasle

Slaget om Nordsjøen

31. mai - 1. juni 1916
Det voldsomme slaget, også kjent som Jyllandsslaget, var av nesten ufattelige dimensjoner. Hele 250 tyske og britiske krigsskip deltok og 25 av dem ble senket. 8645 marinefolk vendte aldri hjem fra sjøslaget, de fleste av dem briter.

Forsommeren 1916 raste et av historiens største sjøslag rett utenfor vår egen kyst. Da kanondrønnene omsider ebbet ut, skylte tusenvis av falne tyske og britiske sjømenn i land på nøytrale skandinaviske kyster. Den Store Krigen rykket nærmere. Norske fiskere kunne fortelle om rystende scener, og etter slaget fløt flere hundre lik i land i Norge, Sverige og Danmark.

De falne ble gravlagt i nøytral jord langs store deler av vår sørlige og østlige kyst, og datidens aviser skrev om verdige begravelsesfølger for de ukjente soldatene, og de menneskelige reaksjonene som fulgte i tiden etter slaget.

Geir Hasle har skrevet den første boken på norsk om sjøslaget. Han beskriver dets enorme proporsjoner, heltemot og dårskap - og etterdønningene i Norge og Skandinavia i ukene som fulgte. "Slaget om Nordsjøen" er gjennomillustrert og har etterord av Anders Mjerde, tidligere orlogskaptein og medlem av Forsvarskommisjonen/Forsvarspolitisk utvalg.


PRESSE
" "Slaget om Nordsjøen" er en praktbok som gir en god og saklig oversikt over slaget, begivenhetene som ledet frem til det og de konsekvensene det fikk. Den innehold massevis av gode litteraturhenvisninger og en svært imponerende samling fotografier og kunst som viser både selve slaget og skipene som var involvert. En imponerende bok som jeg sterkt anbefaler! Her er alt – teknologien, aktørene, heltemotet, dårskapen og etterdønningene.
Leserglede.no
 
 
Flere bker
Geir Hasle
Ikke p lager.
Kan ikke bestillesOm historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side